Corona in Frankrijk

Frankrijk corona: Parijs en 16 departementen in lockdown.

corona in frankrijk

Jean Castex heeft zojuist de nieuwste corona-maatregelen in Frankrijk aangekondigd. De volgende punten zijn belangrijk wanneer je in Frankrijk woont of voor je (noodzakelijke!) reis naar Frankrijk moet:

  • In 16 departementen van Frankrijk zijn extra corona-maatregelen getroffen. Het gaat hier om alle departementen van de 2 regios Ile de France en Hauts de France plus 3 departementen buiten deze Franse regios: l'Eure, la Seine Maritime en les Alpes Maritimes. In deze departementen heb je, vanaf vrijdag 19 maart 2021 middernacht, weer een 'attestation' nodig om naar buiten te mogen. Er zit geen tijdslimiet aan vast, je mag zo lang naar buiten als je zelf nodig acht, maar je mag niet verder dan 10 km van je huis.
  • Lagere scholen en colleges blijven gewoon open.
  • Thuiswerken wordt sterk aangeraden tijdens de corona-pandemie, tenminste 4 van de 5 werkdagen.
  • De avondklok wordt opgeschoven naar 19h00 (ipv 18h00) voor heel Frankrijk.
  • Inentingen met het vaccin Astrazeneca worden morgen hervat. Jean Castex zal zich ook laten vaccineren met dit vaccin. 

Reisadvies Frankrijk tijdens de Corona-periode

De Nederlandse regering geeft nog steeds een code oranje af voor het reizen naar Frankrijk tijdens de corona-periode. Op de site van het ministerie van Buitenlandse zaken staat het volgende: door het coronavirus adviseert het Nederlandse kabinet om niet naar het buitenland te reizen. Reis ook niet vanuit het buitenland naar Nederland als dat niet echt nodig is. 
Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Na een verblijf in Frankrijk gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode.